Viareggio

 

Általában nem strandra és fürdőzésre gondol a turista, mikor azt hallja, hogy "Toszkána", viszont az olasz embereknek nagy kedvencük Viareggio amikor a nyári vakációt tervezik. Imádják ezt a helyet, ami a nyugati Riviéra egyik legismertebb üdülőhelyének számít, szép strandjaival, híres sétányával és számos klubbal, bárral és üzlettel, amit az olasz hírességek is frekventálnak.

Az első strandfürdőket 1828­-ban nyitották, olasz családok milliói töltötték azóta itt a nyári vakációt. A La Passeggiata, azaz a sétány épületei a mai napig őrzik ennek a kornak a szecessziós ­ (Olaszországban Liberty-nek nevezett) ­ stílusjegyeit.

Több, mint 100, főként családi tulajdonban lévő tengerparti bár, étterem és ruhaüzlet sorakozik közvetlen a homokos tengerparton, ahol az elegáns nagy olasz márkák is képviseltetik magukat Armanitól Valentinoig.

A tökéletes strandélményről több tucatnyi "bagno" gondoskodik, napernyők százai, székek, ágyak, zuhanyzók, medencék, játszóterek és vizisport lehetőségek garantálják, hogy még a napon fekve se unatkozzunk. Viareggio a gyermekes családok "paradicsoma". Az olasz emberek híresek gyermekszeretetükről, gondoskodásukról, türelmükről. A városban több kilométer hosszan pineta parkok találhatók, tele játszótérrel, bicikliúttal, ahol kedv szerint lehet futni vagy sétálni.

A Versiliai partszakasz az egyik legrégebbi tengerparti üdülőhely Toszkánában. Északon Carraratól fut egészen Pisáig és tökéletesen helyezkedik el a tenger és az Apuáni Alpok között. A feng shui szerint egy olyan hely, ahol a tenger és a hegyek találkoznak adja a legtöbb harmóniát és egyensúlyt.

Észak felé haladva közel van a Cinque Terre (La Spezia), ami ugyan már nem Toszkána, de fantasztikusan szép kis falvak a sziklás parton. A közelben sok érdekesség:

Lucca és Pisa 20km,

Carrara márványbányák 30km,

Firenze 95km,

San Gimignano 100km,

Siena 120km,

Cinqueterre (La Spezia ) 60km

 

 

 

 

 

 

Érdeklődés, árajánlat kérés, jelentkezés:

booking@apolloviareggio.com 

https://www.facebook.com/apolloviareggio/

+36 (70) 455 4010

+39 334 767 55 76